Mijn werk

Magisch Realisme

De meeste schilderijen die ik maak worden magisch realistisch genoemd. Ik ben eigenlijk altijd op zoek naar een verruiming van onze werkelijkheid. Naar de grens van wat anders is dan we gewend zijn, maar nog wel aannemelijk. In deze schilderijen wil ik de kijker verrassen met een inkijkje in een andere werkelijkheid. Realistische schilderijen met een twist, zeg maar.

Stillevens

Tijdens de opleiding tot fijnschilder moesten we vaak stillevens schilderen. Tot mijn eigen verbazing vond ik dit erg leuk om te doen. Af en toe maak ik weer eens een stilleven. Soms als cadeau, maar soms ook voor mezelf.

Dieren

Mijn hele leven heb ik mezelf omringd met dieren. Tot vorig jaar hadden we zelfs een dierenhotel. Ik kan helemaal blij worden als ik ’s morgens de vogeltjes hoor fluiten, als één van mijn honden achter een stok aanrent, of als ik een spinnende kat op mijn schoot heb. Ik vind het dan ook heerlijk om zo af en toe een dier te schilderen, het liefst een beestje met lol in het leven. Wilt u uw huisdier ook op het doek tot leven laten komen? Ik maak graag een portret van hem of haar.

Portretten

Portretten waren onderdeel van de opleiding, waarbij ik mij veel verschillende soorten technieken eigen heb gemaakt om de mens tot leven te brengen.

Overig